dr. Simon Emese, Ügyvéd, adatvédelmi jogi csoportvezető

dr. Simon Emese

Ügyvéd, adatvédelmi jogi csoportvezető

+36 1 235 3010

vCard

Dr. Simon Emese fő szakterülete a munkajog. Kiterjedt tapasztalattal rendelkezik a munkaszerződések véleményezése, a munkáltatói jogutódlások, csoportos létszámcsökkentések, valamint a munkaviszony megszüntetésével, illetve ügyvezetői kártérítési felelősséggel kapcsolatos perek területén. Nevéhez fűződik az eddigi legnagyobb pertárgyértékű, vezető tisztségviselő elleni magyar kártérítési per megnyerése.

Dr. Simon Emese további szakterülete az adatvédelem, amely az elmúlt években értelemszerűen fontos jogterületté nőtte ki magát. Dr. Simon Emese a  GDPR kapcsán számos adatvédelmi megfelelőségi- és alkalmassági vizsgálatot folytatott le. Az adatvédelemmel kapcsolatos jelentős elméleti és gyakorlati szaktudása okán több vállalatnál betölti az adatvédelmi tisztviselői pozíciót, míg más esetekben az adatvédelmi tisztviselők, vagy kinevezett adatvédelmi felelősök számára nyújt folyamatos jogi támogatást.

Jelentős tapasztalattal rendelkezik továbbá a társasági jog területén, ahol a vállalatalapítások, átstrukturálások, M&A és különböző átalakulások során nyújtott jogi tanácsadásra specializálódott.