• Digitális piacok

    Átfogó szolgáltatáscsomag a zökkenőmentes üzletmenet érdekében

Digitális platformok

Összhangban az uniós tendenciákkal, az elmúlt évtizedben a magyar internetfelhasználási szokások is gyökeresen megváltoztak. 2019-ben már a magyarok 59%-a vásárol, 58%-a bankol online, több mint 80% pedig előszeretettel veszi igénybe egyéb digitális platformok, tartalomgyártók szolgáltatásait.[1] 

Egy digitális piactér, vagy szolgáltatás jogi megfelelőségének kialakítása azonban – az újabb és újabb, gyakran uniós szintről érkező jogszabályokra tekintettel – egyre komplexebb szaktudást igényel, figyelembe véve a digitális gazdaság adatvédelmi, szerzői jogi, fogyasztóvédelmi vagy akár versenyjogi szempontjait.

Irodánk számos multinacionális társaság számára dolgozott ki megfelelőségi terveket, jogi stratégiákat, melyek az egyre szigorodó jogi követelmények között is biztosítják a megfelelő üzletmenetet. A BDO nemzetközi tanácsadói hálózata által ráadásul kollégáink havi időközönként vizsgálják felül a digitális piacok aktuális jogi kérdéseit, ennek köszönhetően ügyfeleink részére nyújtott jogi tanácsaink mögött nemzetközi tapasztalat és átfogó vizsgálat áll. 

Ügyfeleink leggyakori igényeihez, valamint az elkövetkezendő évek kihívásaihoz igazodva az alábbi területek szerint alakítottuk ki digitális piaci portfóliónkat:

 

[1] Európai Bizottság (2020)