• Adójogi tanácsadás

Adójog

 

A felelős cégvezetők nem bízzák a szerencsére a társaság működése során szükségképpen felmerülő adóellenőrzések, adóeljárások kimenetelét. Egy gondos menedzsment általában is arra törekszik, hogy az adóhatóság figyelmét a lehető legkevésbé vonja magára. Ennek jegyében a cégek adózási ügyeiket az adójog hazai és nemzetközi vonatkozású kérdéseiben jártas, megbízható szakemberekre bízzák.

Az adójogi tanácsadás irodánk kiemelt szakterülete: adótanácsadó, illetve adójogi szakjogászi képesítéssel rendelkező kollégáink teljeskörű jogi szolgáltatást nyújtanak a legális adóoptimalizálással, a nemzetközi adótervezéssel (kettős adózás elkerülése, transzferárazás, uniós adójogi szabályozás), továbbá az adóeljárással kapcsolatos mindennemű jogérvényesítéssel összefüggésben. Munkatársaink feltárják a különböző társasági jogi tranzakciókhoz kapcsolódó adójogi kockázatokat, és gyakorlatias javaslatokat tesznek azok minimalizálására, az esetleges adóbírság elkerüléséhez követendő adózói magatartásra.

Az adóhatóságnál szerzett munkatapasztalatokra is hagyatkozva adójogász ügyvédeink hatékony és praktikus segítséget nyújtanak ügyfeleinknek mind az adóhatósági eljárásokban, mind az adóperré alakult bírósági jogvitákban.