• Peres képviselet, választottbíróság

Peres képviselet, választottbíróság

 

A peres képviselet a BDO Legal Jókay & Társai Ügyvédi Iroda egyik fő szakterülete, ügyvédeink számos kiemelkedő pertárgyértékű és komplex perben képviselik ügyfeleinket. Büszkék vagyunk arra, hogy peres tapasztalatunkkal számtalan multinacionális nagyvállalatot segítettünk pernyeréshez.

A komplex, több ezer oldalas peranyaggal bíró ügyekben is igyekszünk beadványainkat mind a bíróság, mind ügyfeleink számára egyszerű és érthető formában megfogalmazni. Az egyszerűség és tisztánlátás ugyanis véleményünk szerint nem csak a jog más területein bír kulcsfontossággal, hanem azok egy több éve húzódó per során is mindennél fontosabbak. Kiemelkedő peres tapasztalatunknak köszönhetően a legkomplexebb ügyekben is elsődleges feladatnak tekintjük a per szempontjából legrelevánsabb jogkérdések feltárását.

A hagyományos gazdasági, illetve polgári jogi jogvitákkal kapcsolatos perek mellett munkaügyi perekben, adóperekben, felszámolási perekben, szabadalmi, illetve versenyjogi perekben képviseljük ügyfeleinket.

Kollégáink jelentős tapasztalattal rendelkeznek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Választottbíróság előtti eljárásokban is.

Természetesen nem minden jogvita végződik a bíróságon. Hiszünk abban, hogy egy kialakulóban lévő jogvita során ügyfeleink akkor tudják a legjobb peren kívüli egyezséget elérni, ha az ellenérdekű fél azt látja, hogy, habár a békés megoldásra törekszünk, ugyanakkor hatékonyan képviseljük ügyfeleink érdekeit és, tapasztalatunkból adódan nem félünk a peres úttól. Büszkék vagyunk arra, hogy ügyfeleink jogvitái során nagy arányban, és ügyfeleinknek kedvező eredménnyel sikerült peren kívüli megállapodásokat elérnünk.