Kartell és antitröszt

 

Kollégáink komoly eredményekkel rendelkeznek a kartellel kapcsolatos eljárásban érintett vállalkozások hatóság előtti és bírósági képviseletében. Ügyeink változatos gazdasági szektorokat érintettek, tapasztalatunknál fogva képesek vagyunk megvizsgálni egy adott piaci jellegzetességeit, kereskedelmi sajátosságait, mely felmérése és megértése döntő lehet egy eljárás kimenetele szempontjából.

 Minden esetben üzleti felfogással vizsgáljuk meg és egyeztetjük ügyfeleinkkel az adott ügyben rejlő lehetséges kockázatokat és döntési alternatívákat. Átfogó, de gyakorlatias vizsgálatunk eredményeképpen képesek vagyunk támogatni ügyfeleinket üzleti céljaik megvalósításában.

Gondolta volna?

A versenyhatóság kartell esetén akár a vállalkozás éves árbevételének 10%-át is kiszabhatja bírságként. 2013 és 2017 között közel 25 milliárd forintnyi bírság került kiszabásra. Kartellel kapcsolatos eljárások esetén megállapítható, hogy minél előbb kér jogi segítséget, annál nagyobb az esélye annak, hogy a vállalkozás a lehető legkedvezőbb helyzetbe kerüljön.